AutoSoundin tietoarkisto

AutoSoundin tietoarkisto

AutoSoundin tietoarkistossa on suuri määrä autohifiin liittyvää tietoa sähköisessä muodossa. Aiheryhmät ja artikkelit löytyvät vasemmalta valikosta.

Vahvistimet

Vahvistintietoa-artikkeli on julkaistu alun perin AutoSound 5/2001 -lehdessä. Se on nyt nettipalvelumme käyttäjien luettavissa kokonaisuudessaan. Vahvistinterminologia-artikkeli julkaistiin samassa yhteydessä ja sisältää vahvistimien yhteydessä käytettävän termistön selityksineen.

Subbarit

Subbareiden teoria kertoo kaiken, mitä autohifistin tulee subbareista tietää. Artikkelissa käydään läpi eri kotelotyypit ja kriteerit, joilla elementille sopiva kotelo valitaan. Kotelon rakentamisartikkeli kertoo, miten kotelo suunnitellaan ja kootaan.

Kotelot

Tukeva ja oikein valmistettu kotelo on hyvän bassotoiston perusta. Tässä osiossa perehdytään kaikkiin kotelonrakennuksen osa-alueisiin, kuten mitoitukseen, tilavuuden laskentaan, materiaaleihin, vaimennukseen ja kokoamiseen.

Virtajärjestelmät

Minkä kokoinen kaapeli tarvitaan vahvistimelle? Kuinka lisäakku kytketään? Virtajärjestelmäartikkeli antaa vastaukset.

Stereokuva

Stereokuva muodostuu autossa varsin eri tavalla kuin kotona johtuen epäideaalisesta kuuntelupisteestä kaiuttimiin nähden. Stereokuvan muodostumisesta kertova artikkeli on alun perin julkaistu AutoSoundissa 5/1999.

Liittimet

Tietoa liittimistä kertoo liittimien nastajärjestyksiä havannollisten kuvien kera. Soittimen johdotus sisältää kaavion ohjelmalähteen kytkemisestä ja ohjelmalähteen johtojen värikoodauksesta.

Jakosuodattimet

Monesti autossa joutuu tekemään passiivisuodattimen itse. Kerromme Tietoa jakosuodattimista -artikkelissa, miten suodatin syntyy.

Lasikuitu

Lasikuidun käyttö on monille tuntematon taiteen laji. Autohifisti saa sen avulla kuitenkin kaiutinpaikat kojelautaan ja subbarikotelon varapyöräkoteloon. Lasikuidun käyttö kertoo kaiken oleellisen lasikuidun käyttöön liittyvistä asioista.

Parhaat Proffat

AutoSoundin Autohifi-Proffa saa lukijoilta kymmeniä kysymyksiä viikottain. Olemme keränneet niistä parhaat vastauksineen nettiin.

Wanhat jutut

Täältä löydät esimerkkejä AutoSoundissa julkaistuista artikkeleista. Jutut ovat PDF-muodossa joten voit ladata ne lukemista varten omalle koneellesi.