Bassontoistoa lisää CelsioriinKeskustelua autohifistä.

Bassontoistoa lisää Celsioriin

ViestiKirjoittaja nuppiradio » 21.08.2019 11:39

Terve,

Nyt kaipais mahdollisia kokemuksia ja/tai ehdotuksia basson puutteeseen sedan mallisessa autossa. Autoni on Toyota Celsior eli sama kuin Suomessa myyty Lexus LS430. Autossa on mark levinsonin audio järjestelmä johon kuuluu hattuhyllyllä oleva 8" suppanen. No 12ohmin OEM suppanen oli ajansaatossa kulahtanut ja uusinkin sen laittamalla tilalle 8:aan ohmiin kytkettyä https://www.kicker.com/comp-c-8-dvc-subwoofer ja nyt sitä vuoden käyttäneenä niin kyllähän se toimii mutta basso on aika vaisu ja siihen pitäisi jotain parannusta saada. Ja nyt siis haen jotain sellasta yhden suppasen ja vahvistimen systeemiä en sen suurempaa. Olin jo menossa kauppaan ostamaan suljetussa kotelossa olevaa 12" + mono vahvistin comboa mutta onneksi en kerennyt koska jenkkien lexus palstalla joku sanoi, että ko. auto on rakennettu niin, että takakonttiin asennettu suppanen ei välttämättä kuulu toivotulla tavalla auton sisälle.
No asiaa sitten lisää miettiessäni ajattelin jos ostais mono vahvistimen ja kytkisi sen hattuhyllyllä olevaan 8" kicker suppariin ja ottaisi takakontissa olevan OEM vahvistimen kaiutin ulostulosta linjamuuntimen kautta signaalin supparin vahvistimelle.
Mutta tässä combossa taas mietityttää parantaakohan tämä muutos kovinkaan paljon tällä hetkellä olevaa basso toistoa? Orkkis vahvistimen speksejä en ole löytänyt mutta joku sano orkkis suppasesta näin "Mark levinson sub is 50W (100 max)" niin ei se vahvistin varmaan kummoinen ole.
Niin ja vielä yksi tärkeä seikka eli se orkkis suppanen ei ole mitenkään koteloitu eli vois sanoa, että se on freeair tilassa siellä hattuhyllyllä. Kun sitä suppasta vaihdoin ja otin vanhan pois niin siellä alla näytti olevan takakontin verhoilua mahdollisesti.
nuppiradio
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21.08.2019 11:04

Re: Bassontoistoa lisää Celsioriin

ViestiKirjoittaja miolta » 25.08.2019 12:32

Moi. Vastataan nyt jotain kun ammattilaiset ei kerkiä..
Varmaan ihan ok suunnitelma olisi tuo uuden vahvistimen lisääminen systeemiin. Tuo 50w on kuitenkin subbarille aika vähän. Ja jos kerran saat helposti ne lähdöt siitä vanhasta vahvistimesta niin niitähän kannattaa käyttää. Aika moneen vahvistimeen saat suoraan niistä kajarin piuhoista signaalin, ei tarvitse mitään muunninta väliin. Joku 200-500w rms lienee sopiva koko..
Mutta se subbari pitäisi kyllä koteloida jotenkin, ainakin jos meinaat nykyistä elemettiäsi käyttää. Ei taida ominaisuudet oikein käydä free-air asennukseen. Joko koitat rakentaa hattuhyllyn alapuolelle matalan vaikka suljetun kotelon ja kiinnittää sen hyvin hattuhyllyyn tai sitten käytät esim. suksiluukun paikkaa jos sellainen takapenkissä on ja et sitä muuten tarvitse. Siis niin että elemetti kurkistelee suksiluukusta takapenkille ja kotelo sinne takapenkin takapuolelle.
miolta
 
Viestit: 6
Liittynyt: 10.02.2012 19:07

Re: Bassontoistoa lisää Celsioriin

ViestiKirjoittaja Mika Koponen » 28.08.2019 22:30

Muistaakseni tällaisen sinne sai rakennettua ja tälle kärsii tehoakin laittaa se 500W
http://www.audioimport.fi/10subwooferit ... ineSL710D2
Mutta turha odottaa mitään maanjäristysbassoa tuostakaan, freeair vaatii paljon kartiopinta-alaa sekä tukevamman asennuspinnan kuin mitä se hattuhylly on.
Kontista subbarin saa kyllä kuulumaan tuossakin, kunhan poistat sen oman subbarin pois.
Työpaikka: Uudenmaan Autovarustelu
EMMAn päätuomari 2003-2013
ASTM avustaja
Mika Koponen
Vakituinen avustaja
 
Viestit: 653
Liittynyt: 08.01.2011 08:30

Re: Bassontoistoa lisää Celsioriin

ViestiKirjoittaja nuppiradio » 30.08.2019 14:06

Nyt olen edennyt tämän asian ajattelun kanssa niin, että olen unohtanut kokonaan tämän autossa olevan 8" suppasen ja laitan sinne konttiin sen basson ns. normaaliin tapaan. Tein pienen testin ja laitoin takakonttiin kotona olevan Audio pro b 1.35 10" 200w rms suppasen kokeillakseni kuinka se sieltä kuuluu ja kuuluihan se ihan mainiosti vaikka kontti aika umpinainen onkin. Takakontti on tosiaan tehty niin tiiviisti, että pienille johdoilleikkin pitää porata takapenkkien takana olevaan peltiin reikä. Ja se johtojen vetäminen auton sisältä takakonttiin on muutenkin ihan oma operaationsa johtuen sähköllä säädettävistä takapenkeistä mutta se on sitten asia ihan erikseen. Niin ja suksiluukkuakaan ei ole vaan sen tilalla on tehdas varusteena saatava jääkaappi.
nuppiradio
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21.08.2019 11:04


Paluu Autohifi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron